Livets design eller hur vi skapar upplevelsen av livet

Vi har fått tre gåvor när vi föddes.

Den första var livet. Vi lever och jag vill kalla den för sinnet. Sinnet är energin bakom allt levande i universum och intelligensen bakom allt. Det är där vi får vår nya tankar. De vi aldrig tänkt tidigare. Den där aha-tanken.

Den andra är vår förmåga ATT tänka. Inte innehållet utan ATT vi tänker. Det gör vi allihop. Från födsel till dödsel. Om du förstår vad jag menar. Det är också tanken som är den kreativa kraften bakom våra upplevelser. Du kan tänka precis vad som helst. När som helst.

Den tredje gåvan är vårt medvetande som gör våra tankar till verklighet. Din verklighet. Min verklighet. Vi skapar den själva. Nu är det upp till var och en av oss HUR vi vill använda dessa gåvor. Där kommer visdomen in. Den som alltid finns tillgänglig när vi så tillåter.

Det som kan komma i vägen är våra egna tankar i stunden.
Koncentrerar vi tankarna runt ett problem blir ofta resultatet förstoppning. Visdomen får ingen plats eller chans att visa sig.

Därför blir tipset att sluta analysera eller försöka kontrollera tankarna. Vårt naturliga utgångsläge är välmående. För mig har det de senaste dagarna blivit ännu tydligare att sluta med att ”försöka” eller ”göra”. När jag gör det klickar designen in och inom kort kommer den där aha-tanken som visar mig lösningen. Hur lång tid det tar är omöjligt att ange. Det handlar om att lita på designen.

En sak till. Det kinesiska tecknet för kris har två betydelser.
Fara och möjlighet.

Din tanke avgör åt vilket håll du går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: