Om Att Förlåta. #blogg 100

2015-03-23 19.10.52
En FB-kamrat skrev den här statusen idag och det fick mig att komma ihåg ett webinar på http://www.threeprinciplessupermind.com med Dr Linda Sandel Pettit och Gabriela Maldonado-Montano där jag var värd för samtalet.
Webinarets titel är ”The Place Beyond Forgiveness”.
 
Gabriela har mer eller mindre levt och verkat inom ”de tre principerna” om Sinne, Tanke och Medvetande i över 20 år.
Dr Linda Sandel Pettit har arbetat som psykolog i över 30 år innan hon träffade sin man Dr Bill Pettit för ca 10 år sedan och började arbeta med ”de tre principerna” som grund.
Gabriela berättade om sin far som blev mördad (skjuten) när hon var 11 år I många år levde hon i tron att hennes far omkom i en bilolycka till dess att hon av en tillfällighet fick veta att han blev skjuten.  Tack vare sin kunskap om de ”tre Principerna” kunde hon se hur personen som dödade hennes far inte såg något alternativ i just den stunden. I den stunden kunde hon se att det fanns inget behöv för förlåtelse. Hon tackade sin kunskap om ”de tre principerna” för den insikten.
När vi ser att våra upplevelser i stunden kommer ur våra tankar i stunden, alltså hur vi ser på omgivning och omständigheter, kan vi också se att det gäller för alla omkring oss. Vi kan också se att vi gör vårt bästa utifrån den information vi har just då.
Tanken att vi ska förlåta för att komma vidare kan därmed debatteras. Känns det bättre för dig att förlåta ska du absolut göra det. Det finns inget rätt eller fel i det. Det jag pekar på är att det finns ett alternativt sätt att se på livets svårigheter. För att citera Dr Linda Sandel Pettit, ”Det som är sant för dig kommer till dig med en känsla av kärlek och frid”.
I kärlek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: