Upplevelsens skapelse #blogg100

Kroppen. Ett mirakel, varken mer eller mindre.

Den ser varje dag till att vi andas, att hjärtat slår, utan att vi medvetet tänker på det.
Våra fem sinnen, syn, hörsel, smak, känsel och lukt är några helt fantastiska organ. Allt vi upplever tar vi in genom dessa fem sinnen. ALLT. Sedan har vi kronan på verket.
Vår förmåga att TÄNKA.
Allt vi tar in genom våra sinnen filtreras genom våra tankar.
Utan tankar skulle vi aldrig ha några upplevelser. Never.
Tänk efter.
Ta ögat som exempel. Det är i princip en lins genom vilket ljuset bryts och skapar en bild. Den bilden tolkas och blir till en upplevelse genom våra tankar. Du ser någon du tror du känner på stan och  när du kommer fram är det en okänd. Då har ögat fått en ofullständig bild och dina tankar har fyllt på med vad den tror passar. Det är därför 5 vittnesmål om en olycka skiljer sig. Alla har sina tankar som tolkar bilden. Har dessutom några övriga sinnen varit inkopplade får tolkningen än fler varianter.
Detta gäller för alla sinnen. Hörseln, känseln, smak och lukt är en fysisk konstruktion som utan filtrering genom våra tankar skulla vara just det. enbart en fysisk konstruktion. Ta bort ledningarna till hjärnan och det blev noll, ingen upplevelse över huvudtaget.
Tar vi bort vår förmåga att tänka skulle vi helt enkelt hamna i koma och med all säkerhet i en respirator. Inget i vår kropp skulle fungera.
Så.
Att skylla på vädret, partnern, trafiken, chefen eller några andra yttre omständigheter för min upplevelse eller hur jag mår är ett oskyldigt missförstånd. Ingen har berättat det för mig hur det egentligen går till. För min del var jag 55+ innan det av en händelse gick upp för mig. Jag återkommer till det vid ett senare tillfälle. Jag kan säga att mitt liv hade antagligen sett en hel del annorlunda ut om jag fått insikten tidigare.
Tack min kropp.
Tack universum för att du gav mig förmågan ATT Tänka.
Innehållet i tankarna kan vi diskutera vid ett senare tillfälle.
Ha det bäst därute. Det tänker jag ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: