Visdom. #blogg100

Vad är visdom?
Ett vanligt svar är livserfarenhet. Det vi samlat på oss genom livet. 
Då tänker jag på den där fyraåringen som visar på en visdom som överstiger min som jag samlat i 60+ år. 
Hur kommer det sig?
Säg att vi har all visdom vi behöver inom oss från födseln. Säg att det enda som kan komma ivägen för den visdomen är föreställningen att vi måste lära oss den. Säg att den föreställningen är ett missförstånd. 
En rabbi berättade en historia om visdom som finns inom judendomen. 
Han berättade om ängeln som besöker alla barn i livmodern innan de är födda. Där berättar ängeln om allt som finns att veta i hela universum. I födselögonblicket får barnet besök igen av ängeln och ängeln rör vid barnet på överläppen och den där ”vågen” vi har skapas. Som ett bevis på att vi har all visdom inom oss. Det är bara det att barnet samtidigt ”glömmer” allt ängeln berättat. Genom livet kommer vi sedan ihåg allt när vi som mest behöver det. Och när vi ser ”vågen” på överläppen vet vi att visdomen finns även i den människan. Vi behöver med andra ord aldrig vänta på att vi ska lära oss visdom eller att någon är mer vis än någon annan. . 
Ha en skön dag därute. Det ska jag ha. 
🙏❤️😎 Namaste

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: