Om vårt naturliga sinnestillstånd. #blogg100 #10

Har du nån gång funderat på vad som händer när du dagdrömmer?

Mindfullness, Yoga, Meditation, är några företeelser som är populära. 

Mindfullness, för att träna på att vara här och nu. 

Yoga, för att komma i kontakt med sitt inre och utövas ofta samtidigt med långsamma fysiska övningar.

Meditation, för att lugna ner tankeverksamheten. 

Tänk om du redan är här och nu? Helt naturligt? Kan du egentligen vara någon annanstans än här och nu? Tänk om det är så att det är vi själva som i tanken tar oss till det förflutna likväl som till framtiden? Tänk om det är vårt naturliga tillstånd att vara här och nu och att vi aldrig behöver ”göra” något för att vara här och nu. 

Samma sak med kontakten med ditt sunda förnuft eller inre visdom. 

Kontakten med din visdom är alltid där och har alltid varit där. Det enda som kan komma ivägen är våra egna tankar om att vi är skild från visdomen. Vi kan likna visdomen vid en liten picoloflöjt i en blåsorkester. När blåset/tankarna går för fullt hörs inget av picolon. Den finns där hela tiden och så fort blåsorkestern/tankarna tystnar så bara för en bråkdel av en sekund kan du höra picolon. Den finns alltid där. Lita på att den finns där och du kommer att bli överraskad.

Foto0052 

 Att meditera innebär ofta att söka upp en lugn plats, sitta i lotusställning eller liknande, upprepa ett ”mantra” eller göra övningar som ska leda till ett lugn. En fråga, hur kan det bli lugnare med mer tankar? Tänk om ditt naturliga tillstånd är meditativt? Tänk om det är så enkelt att när vi ser hur våra tankar skapar våra känslor då tar vår medfödda universella visdom över och det lugnar ner sig? Helt av sig själv. Utan vår ansträngning. 

Att låta bli att analysera eller kontrollera tankarna? Att inse att ”vi lever i känslorna av våra tankar”. Att ge analysrösten eller kontrollanten sparken? Kan det vara en bra idé?

Det jag pekar på är en universell intelligens bakom hela vår existens. 

Kan det vara så att det finns en sådan kraft bakom allt levande i universum och att vi är en del av det?

En liten disclamer. 

Att meditera, utföra Yoga eller Mindfulness fungerar för många som en teknik för att må bättre. Är det så för dig så för allt i världen, fortsätt. Det har funnits tekniker i mitt liv också. De har fungerat just då och nu ser jag inget behov av dem för mig. 

Ha en skön dag därute. Det tänker jag ha. 

❤️🙏😎 Namaste. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: