Självkänslans ursprung. #blogg100

En vän skrev på FB
Jag tror att det bottnat sig i min dåliga självkänsla tidigare och eftersom självkänslan är färskvara då behöver jag vårda den varje dag och ta hand om mig.
Självklart har jag mindre bra dagar som alla människor har men när tankarna sätt igång för dom gör det i mellan varven då brukar jag alltid iallafall nästa alltid tänka som så att jag har haft det mycket värre och när känner mig låg eller ledsen då kan jag prata med någon eller så tänker jag att det är bara för idag Och det går alltid över.”

Grattis till en riktigt bra insikt. ”Och det går alltid över”.

i övrigt vill jag peka på att självkänslan har vi med oss från start. ingen unge föds med ”dålig” självkänsla. Plopp! ut ur mamma, skriker ”nääääää ta mig härifrån!” icke sa Nicke. Händer inte.

Det som däremot händer är att vi emellanåt får för oss av nån anledning att vi har ”dålig” självkänsla. Helt normalt. OCH DET GÅR ALLTID ÖVER!

Vi är liksom uppbyggda på det viset. Vi studsar tillbaks till utgångsläget. Om och om igen. Det är vårt naturliga tillstånd när alla tankar om motsatsen är borta.

Insikter och tankar som åtföljs av en känsla av kärlek och frid är ett tydligt tecken på att vi är i vårt naturliga tillstånd. Därifrån är det grön signal. Bara att tuta och köra.

Så. Min FB-vän. Din självkänsla har du alltid inom dig. Den kan inte skadas eller försvinna. Den kan skymmas och kommer alltid fram när vi tillåter den.

GLAD PÅSK! alla därute. Det ska jag ha.

I kärlek

❤ ❤ ❤

GLAD PÅSK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: