Visdom. Del 2. #blogg100

För några dagar sedan skrev jag om visdom i bloggen. Det handlade om den finns inom oss från start eller om den är något vi förvärvar?  

Idag blir det några tankar omkring insikten att vi lever i känslorna av våra tankar och vad det kan innebära för dig och dig och dig och…….. ja, ni fattar. 

Det finns ingen som kan ha en arg känsla utan att först tänka en arg tanke. 

Ingen kan känna kärlek utan kärleksfulla tankar. 

Ingen är glad utan glada tankar. 

Ingen är rädd utan rädda tankar. 

Å där kom invändningen från min kära. ”Jomen. När vi stöter på en Björn i skogen då?”  Fly eller kämpa situationen. Visst kan det tyckas som att den rädslan kommer från björnen och vi lever i den tron. Bara det att mellan du får syn på björnen och din rädsla hinner du tänka. Det sägs att just de där tankarna är något av det snabbaste som finns. 

Nu till en fråga där svaret kan förvandla hela ditt liv som du känner till det nu. 

När vi inser att vi omöjligt kan känna rädsla utan att först tänka en rädd tanke, kan vi använda den känslan på ett helt nytt sätt. Vi kan se den som en guide till nästa steg. Mata med mer liknande tankar eller använda till vår fördel. En fördel vi kommer att ha nytta av genom resten av livets skiftningar. Vi ska vara glada för våra känslor och använda oss av dem på bästa möjliga vis. 

Det har inget med yttre omständigheter att göra när jag blir rädd. Det har bara med mina egna tankar om det som händer att göra. 

Hur skulle det förändra ditt liv om du visste att när du blir rädd har du tänkt en ”rädd” tanke om något? Det kan likaväl vara något fysiskt som något i framtiden som ännu inte hänt. Du kan känna precis samma rädsla. Nu vet du att det är din tanke som skapar rädslan. 

Vad kan du göra nu?

Det finns två scenarier som jag ser det. 

1) Fortsätta med mer rädda tankar i samma still. 

2) Strunta i känslan eftersom du vet att det är din egen tanke som ligger bakom. 

Med alternativ 1 är du kvar som offer för stunden. 

Med alternativ 2 tar du tillbaks kontrollen. När du struntar i att tro på känslan kommer det alltid en ny tanke med en ny känsla. Som en naturlag. Lika giltig som tyngdlagen. När du släpper en penna från en meter ramlar den alltid till marken. Du kan lita på det. Du kan lita lika mycket på att en ny tanke har med sig en ny känsla. Det här ligger också i vår visdom. När vi säger till oss själva ”ja. Så är det.” Då är vi i kontakt med vår medfödda visdom. 

Ursprunget till alla våra nya tankar är den energi som gav och ständigt ger oss livet. Den universella intelligensen bakom allt levande i universum. Den känsla som kommer fram i oss alla när vi skalar bort alla andra. Känslan som är svaret på allt. 

Kärlek. 

❤️❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: