Utgångsläget. #blogg100

Vårt naturliga utgångsläge är lycka och välmående. När vi låter bli att uppmärksamma de negativa tankar som dyker upp vare sug vi menar det eller inte, återgår vi alltid till vårt sanna jag. För att komma ur det tillståndet behöver vi ”göra” något. Tex tankar på motsatsen. Negativa tankar om oss själva, andra omkring oss eller det som händer omkring oss. Oro för framtiden. Ånger över det passerade. 

Med andra ord. Det krävs en ansträngning att må dåligt. 

Då blir frågan. Hur kommer det sig att var och varannan av oss utsätter oss själva för det? Kan det vara att vi gör det för att vi inte vet bättre? Ingen berättade det för mig bör jag var ung. Kan det vara på tiden att vi som vet berättar det för våra unga? Kan det vara läge för en sån kurs i skolan? 

Tänk er en hel skola där alla är glada och lyckliga därför att de vet inget bättre. 

Tänk er en stad med glada invånare av födsel och ohejdad vana. 

Tänk er ett land med enbart lyckliga människor. 

Tänk er en planet. 

I kärlek. 

❤️❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: