Livets draman. #blogg100

Min livskamrat berättade att hon upptäkt att livets dramer är samma dramer i olika klädnader i olika scener.  Och hon har rätt.  Alla dramer startar någonstans och det är i oss själva med osäkerhetstankarna.

”Hon tycker inte om mig längre”.

”Jag duger inte”.

”Varför händer detta alltid mig?”   Osv

När vi väl tror på de tankarna är dramat ett faktum. Det enda som kan rädda situationen är att omständigheten förändras. Eller vi tror att det är så livet fungerar. Fel. Fel. Fel.  Det som däremot fungerar är att inte ta tankarna på så stort allvar.

Som min kära sa.  ”Ha tillit till livet att det ordnar sig”.  Det kom ur en djup insikt för henne. Visst kommer hon liksom jag och alla andra att vara en dramaqueen nån gång ibland. Vi är trots allt bara människa. Vi snubblar. Det jag kan lova henne är att tiden som dramaqueen kommer att bli kortare än tidigare.

Det vi också kan lära oss av en liknande insikt är att ta ett steg tillbaks. I det tillståndet är det inget läge att ta beslut eller att gå in i en upprivande diskussion. Vänta istället in din universella visdom som alltid finns inom dig.

I Kärlek

❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: