Egen Tid. #blogg100

Från det vi föds till ca 2½ års ålder har vi egentligen bara egen tid. Sedan händer något som radikalt förändrar livet.

Vi blir medvetna om oss.

EGO kommer till oss.

Kampen för överlevnad inträder.

Mitt och ditt.

Vi behöver egen tid varenda en av oss.

Vad hindrar oss?

Vi ska förtjäna kärleken från omgivningen, från föräldrar, syskon, kamrater, chefer och partner i vardande. Gör vi det minsta fel blir vi utan och även när vi gör rätt kan vi bli utan. Inte att undra på att vi blir förvirrade.

Snacka om att leva i ett missförtånd. Ett missförstånd som går ut på att vi måste uppnå saker för att få lycka eller kärlek. Ett missförstånd som kan raderas med en ny tanke.

Vi duger som vi är och har all kärlek vi behöver inom oss.

Med den tanken kommer automatiskt ett lugn att infinna sig. I det lugnet ser vi nya möjligheter.

Det jag menar med egen tid är tid för oss själva. Utan någon annan omkring oss.

Barn som leker för sig själva ses som underliga. Uppmuntra istället. Det finns inget måste i att alltid ha andra omkring sig. De har förstått något väsentligt i livet. Det är i de där stunderna som insikter kommer till oss. De där nya aldrig tänkta tankarna dyker upp. De som kommer till oss i duschen eller på joggingturen i skogen. Några av oss är väldigt sociala och andra mindre. So what? Vem kan säga att det ena är bättre eller mer rätt än det andra.

Det får mig att tänka på min älskade Rinella som ibland säger ”du är vacker” till mig. Då skruvar jag på mig och blir både blyg och förlägen. ”Så kan man väl inte säga till en man” blev mitt svar på hennes fråga ”varför”. Okej säger hon. ”Då säger jag att du är ful istället. Blir det bättre?” whooossch. Det tog. Nääääjjj. Nu tackar jag för hennes ”du är vacker” och för lektionen. Nått att fundera på under min egna tid.

Tänk dig att du lär dina barn vikten av egen tid. Hur tror du livet skulle förändras för dem?

En timma varje dag. På morgonen är den mest lämpliga tiden av flera anledningar. Innan dagens göromål kryper på oss i form av skola eller arbete. Du är utvilad. Kreativiteten är på topp för många av oss. Det finns naturligtvis de som är mest aktiva på kvällen. Ta då en stund på kvällen som din egna tid. Gör det på den tid som passar dig bäst. Det finns inga regler.

Vad du gör den tid du satt av är helt upp till var och en av er. Läsa. Meditera. Skriva. Träna. Whatever. Huvudsaken att den är din. Bara din.

I Kärlek

❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: