Livets matematik. #blogg100

En kvinna gick till en succecoach i hopp om att skapa ett bättre liv.

”Hur kan jag hjälpa dig?” frågade coachen.

”Jag har fastnat i en rutin,” svarade kvinnan. ”Jag kan göra jobbet i sömnen, vilket i och för sig är bra eftersom jag är trött för jämnan.” Suckade hon. ”Det sägs att livet antingen är en varning eller ett exempel – jag vill att mitt ska vara ett exempel”.

”Inga problem”, sa coachen. ”Hur mycket av din tid tillbringar du med att göra det du älskar?”

Kvinnan ville skrika ”Inget!” fast hon visste att det inte var riktigt sant. Hon älskade att läsa biografier och ibland spenderade hion timmar på att studera livet för hennes hjältar och hjältinnor.

”Jag gissar att det blir ca 10% av min tid som jag ägnar åt saker jag älskar”. Tillstod hon. ”Mellan jobb och andra åtaganden är det all tid jag har över och säg inte att jag ska sluta mitt jobb – jag behöver pengarna!”

Coachen log vänligt. ”Oroa dig inte för att finna tid eller andra dramatiska förändringar. Är det så att du verkligen vill uppleva mer framgång, passion och välmående i ditt liv, så behöver du bara göra följande åtagande:

”Varje månad ska du sluta att göra en sak som dränerar dig och lägga till två saker som du älskar”.

Även om det såg alltför enkelt ut för att kunna göra någon skillnad så bestämde sig kvinnan för att gå med på det. Hon slutade att köra själv till arbetet och samåkte istället med en arbetskamrat vars sällskap hon gillade. Dessutom började hon ta yogakurser på helgerna. Nästan genast ökade hennes energinivå och hon mådde bättre än på många år.

Nästa månad beslöt hon sig för att ta bort sockerfixen på morgonen som alltid gav henne en obekväm känsla lagom till lunchen och istället dricka en flaska vatten varje dag och till det ett biobesök varje vecka. När en av hennes arbetskamrater kommenterade hennes nya uppenbarelse med att fråga om hon träffat ”någon speciell i hennes liv”, insåg hon att det hade hon – sig själv.

Varje månad la hon till och drog ifrån till dess att hon ärligt kunde säga att hon njöt av livet. Även om hon ogillade sitt arbete hade hon så mycket annat att se fram emot att det nästan inte betydde något längre.

”Det har fungerat underbart”, berättade hon för sin coach. ”Har du några fler tips som jag kan testa?”

”Naturligtvis”, svarade coachen. ”Nu när du har utvecklat din ”mattemuskel” kan du göra en lista av ”de fem stora”. ”Vilka är de fem största dräneringarna i ditt liv? Vad är de fem mest underbara saker du kan förställa dig att lägga till i ditt liv?”

Några av de saker hon kom på var uppenbara för henne – hennes arbete var fortfarande en stor energitjuv, att finna en livspartner att dela livet med och ett arbete som var en manifestering av hennes högsta värderingar lät som ganska underbara tillägg. Andra saker kom till henne senare när hon inte funderade så mycket. T.ex. hur mycket enklare hennes liv skulle bli när hon slutade försöka imponera på sin mor och att vara perfekt hela tiden. Eller att faktisk få möta någon av hennes hjältar och lära av dem direkt.

Hon började med den enklaste av ”de fem stora” – att skapa en ”helig timme” varje morgon för att läsa, meditera och Yoga. Så, en dag, läste hon något under den timmen som inspirerade henne att göra det största avslutet och tillägget i hennes liv – att sluta sitt arbete och starta sin egen verksamhet med det hon älskade och som gjorde henne levande.

Det var i en bok av Joseph Campbell som hon läste ett råd till en ung indian vid hans initiering till vuxenlivet:

”På din väg genom livet,

kommer du att se en stor klyfta.

Hoppa.

Den är inte så vid som den verkar”.

En avslutande tanke om att skapa ett liv som gör att du säger WOW!

”Lusten markerar stigen”

— Mandy Evans

 I kärlek

❤ ❤ ❤

Tack till Michael Neill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: