Utifrån-in VS Inifrån-ut. Jag åkte dit! #blogg100

I den här bloggen har jag skrivit mycket om hur vi lever i känslorna av våra tankar, inte i känslorna av världen. Med det menar jag att våra känslor alltid kommer inifrån. Från vad vi tänker. Aldrig utifrån. Aldrig från någon eller något utanför oss.

Igårkväll åkte jag dit så det skrek om det.

Ingen vacker syn eller att vara med om. Min älskade Rinella har åkt på jobbet tidigt och kommit hem sent. Vi har haft lite tid med att bara vara med varandra. Vi har velat mer än det har blivit. Frustrationen har krupit inpå oss.

Igårkväll slog den till. Riktigt ordentligt. Jag fick för mig att det var hennes svar som skapade min känsla och det gick fort neråt. Så snabbt neråt har jag aldrig åkt i min sinnesstämmning. Vi sa saker till varandra som aldrig skulle ha sagts. När jag senare i natten fick insikten om hur jag åkt dit på utifrån-in kunde jag också se hur ping-pong spelet accelererat på ett nästan overkligt sätt.

Nästan dagligen i mer än två år har jag pratat, chattat eller skrivit om detta. Hur alla upplevelser skapas i våra tankar. Inget existerar i vår sinnevärld utan en tanke först. Å så PANG!!. Det är hennes ord som gör att jag känner så här!!

Snacka om att få en egen upplevelse och gå från teori till praktik på nolltid. I och för sig var jag själv övertygad om att jag ”förstod” detta med mer än mitt intellekt. Tror inte det.

Så, mina vänner. Teorin har fått sitt genomslag i en praktisk övning.

Nu ser jag med all tydlighet hur tanken tar sig uttryck först och främst hos mig och sen såg jag hur Rinella slog tillbaks ping-pong bollen med full kraft. Min retur var inte att leka med. WOW vilken match det blev. Kjell Johansson och Stellan Bengtsson hade varit avundsjuka. Den ena smashen efter den andra och ingen ville ge sig. Till slut tystnade slagen och lugnet sänkte sig.

Där i lugnet kom insikten. Som en uppercut i solarplexus samtidigt med en högerkrok i Ingos klass. Ner för räkning. Hur ska jag kunna krypa till korset här och nu? Skämskudden är i vägen. Tills. Nu eller aldrig. Det går inte att vänta till morgonen. Rinella är värd mer än så. Att få sova lugnt för henne är viktigare än min ära.

Förlåt, Rinella. Pep jag. Resten kom som en försiktig rännil. Ett ord i taget. Jag åkte dit. Det har inget med dig att göra. Du ska inte ta på dig någon skuld. Det är bara mina tankar som ställt till det. Vi somnade.

Morgonens konversation kan beskrivas med ett ord.

Kärlek.

Vi pratade länge och den sinnesstämmning som skapades går inte att beskrivas med ord. Jo kanske.

KÄRLEK.

Jag har hittat min diamant. Jag älskar dig.

❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: