Mental hälsa. #blogg100

idag kommer några liknelser och citat angående mental hälsa. 

”Allvarlighet är den mest underanvända diagnosen på mental ohälsa.” Dr George Pransky sa det och han har rätt. 

När jag blir allvarlig förlorar jag empatin för mig själv och andra. Jag tappar känslan för humor. Jag tappar känslan av kontakten med min visdom bortom intellektet och livet blir ganska tråkigt och hårt.  

”Stress är till mental ohälsa samma sak som en mörk och fuktig källare är till svamp. Den gror. Å andra sidan är kärlek och lättsamhet till mental ohälsa samma som sol och torka är till svamp. Den torkar ut.” Sydney Banks. 

En insikt, ny aldrig tidigare tänkt tanke, kommer aldrig på beställning och alltid när vi minst anar. Den kan komma mitt i den mest pressade situation eller som oftast när vi har minst på hjärnan. Den jobbar alltid i bakgrunden för att skydda oss mot våra oskyldiga felsteg. Tricket är att lyssna efter den där piccoloflöjten mitt i blåsorkestern. Med lite övning lär vi oss att känna igen den. Den där ljusa tonen som kan slå igenom det mesta. 

Ett annat trick för att tysta blåsorkestern när det blåser som mest bland tankarna är att ta ett steg tillbaks. Nån sa. ”Det är ingen raketforskning det handlar om. Dra igen munnen. Sätt dig på händerna och vänta på lugnet.”  Jag kan gå i god för det tipset. ”Sitt ner och håll käft.” 

Snart hemma i Sundsvall efter 16 dagar med min älskade Rinella. Tack käraste för allt du lärt mig om mig själv. Tack för att du stannat kvar i blåsten. Tack för din kärlek. Jag älskar dig. 

I kärlek. 

❤️❤️❤️

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: