Omvandling – Förvandling. #blogg 100

Ur ingenting kommer nånting.

Hur ”smakar” den meningen? ”Ur ingenting kommer nånting”.

Vad händer inom oss när vi kommer på nått nytt? Det vi inte trodde vi visste eller kunde. Det okända.

Einstein sa att vi löser aldrig ett problem genom att tänka på samma sät som när vi skapade problemet. Med andra ord är det vi själva som är kreatör av både problem och lösning. Att vi kommer på lösningen är enkelt att se. Att vi också ligger bakom problemet är främmande för de flesta av oss.

Min egen insikt häromdagen om hur mina egna tankar skapade min rädsla och påföljande agerande innebar ett uppvaknande och ännu mer tankar om tidigare agerande i liknande situationer. När vi, Rinella och jag,delade våra upplevelser från situationen skapades ett nytt och ännu djupare samförstånd och kärlek mellan oss. Vi lärde oss att se på varandra och kanske oss själva i ett nytt ljus.

Det ljuset smittar av sig på tidigare erarenheter på ett positivt sätt. Jag kan se att ett nästa möte med de människorna kommer att bli helt annorlunda. Från en dömande till en förlåtande och kärleksfull känsla. Det förlåtande kan ofta handla om att jag förlåter mig själv för mitt eget beteende och på så vis kan se min egen roll på ett nytt sätt. Istället för att vara ett offer blir jag ansvarig för min del. Det är omvälvande i min bok.

I Kärlek.

❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: